Logo Overskrift

Oslo Akvarieklubbs historie

Protocol
Annonse Oslo Akvarieklubb er stiftet i 1929 og er med det Norges eldste akvarieklubb.

Vi har en unik historie, og dette er noe vi ønsker å dokumentere for fremtiden – før det er for sent. Vi har derfor startet ”historieprosjektet” hvor formålet er å samle sammen og dokumentere så mye som mulig av klubbens historie. Her kan du lese noen avskrift av gamle dokumenter.

Her kan du lese Oslo Akvarieklub sin protokoll fra grunnleggingen i 1929 til 1941. Den er delt opp i flere pdf for hvert år.

For å få til dette, så trenger vi hjelp fra alle som har noe å dele om historien til Oslo Akvarieklubb.
FesrprogramVi er ute etter dokumenter, referater, medlemsblad, plakater, bilder; alt som kan bidra til å fortelle en liten del av vår historie. Kanskje husker du selv spesielle historier fra møter eller turer i OAK's regi? Kanskje har du noen bilder fra møter, premier, avisartikler eller lignende?

ProtocolAlt er av interesse. Har du noe å bidra med, vennligst ta kontakt med oss. Hvis du ønsker å sende noe til oss elektronisk kan du sende det til:

Konkrete ting vi er spesielt på utkikk etter nå:

  • Medlemsblad etter 1939 og før nr. 2 1976

  • Styrereferat før 1998

  • Bilder fra arrangement (utstillinger m.m.)

  • Avisartikler

  • Egne opplevde historier

OAK 50aar del 2 OAK 50aar del 1Vi har fått skannet programmene for OAKs 50 års utstilling, som du kan laste ned her: Del 1 og del 2.

Se også vår side med gamle Akvarianer – den blir fortløpende oppdatert.1887 OAK_hefte Protocol Her kan du laste ned Norges første akvariebok; Om Ferskvandsakvariet. En kortfattet Veiledning til at innrette og passe et saadant. og Oslo Akvarieklubbs hefte; Hvordan skal jeg innrette og behandle mitt akvarium? En enkel håndbok for nybegynnere fra 1935 og en senere utgave av Oslo Akvarieklubbs hefte; Hvordan skal jeg innrette og behandle mitt akvarium? En enkel håndbok for nybegynnere fra 1936. Disse er nevnt i Per Thoresens foredrag: "Akvariet i gamle dager".

Akvarie-hobby hva er det?Hefte fra OAK: "Akvarie-hobby hva er det?". Vi tror heftet er laget på 1990-tallet, men hvis noen vet noe mer så ta kontakt.


Vi vil oppdatere disse sidene underveis i prosjektet, med informasjon vi får tak i. Så følg med!


Akvarianer

Protokoll

Avskrifter