Logo Overskrift

Hjemme hos Svein Grydeland

 

Tekst: Tommy Bäckström

For at vi i Oslo akvarieklubb skal kunne bli bedre kjent med klubbmedlemmene og hva de driver med prøver vi å ha en “Hjemme hos”-spalte i hvert nummer av Akvarianeren.

Jeg sendte derfor ut et spørreskjema i sommer hvor du fikk mulighet til å fortelle litt kort om hva dine interesser i hobbyen, og om du har spesielle interessefelt eller kunnskaper som du ønsker å dele med oss andre i klubben. Jeg fikk flere svar og vil presentere dem utover høsten.

Hjemme hos Hjemme hosVi vil her få et lite innblikk i akvariene til Svein Grydeland.

Jeg har to scalarer som jeg kjøpte for ca. 4-5 måneder siden som ungfisk. De går oppi et 240 liters kar med pH 6,3 og ca. 26 grader. Annen fisk i karet er Otocinclus, Corydoras pygmeus, Rasbora og noen Carnegiella strigata.

For ca. en måned siden begynte de å leke og la egg på et blad, men etter tre dager var eggene spist.

Hjemme hos Hjemme hosFor en uke siden begynte de å leke igjen og denne gangen gikk det bedre. Eggene var på bladet i fem dager og begynte å røre på seg da de ikke klarte å holde seg lenger... spesielt hannen var veldig ivrig på å spise dem og ble stadig jagd bort av hunnen så de ble spist de og.

Hjemme hosDe skal få flere sjanser før jeg eventuelt tar ut bladet og lar de klekkes i et annet kar. Men jeg skal prøve å få fram instinktene deres og la de klekkes på naturlig måte. Så kan jeg eventuelt ta ut halve yngelstimen og fore de opp i et annet kar og kanskje flytte de tilbake senere.

Oversikt