Logo Overskrift

Hjemme hos Karen Mikkelsen

 

Tekst og foto: Camilla Ottesen

Karen MikkelsenKaren startet som akvarist i september 2015. Hun hadde et lite selskapsakvarie som liten, og interessen ble vekket til live igjen da hun var vitne til stadig økende litersyke hos meg. Da hun fant igjen sitt gamle kar fra barndommen, fant mannen hennes ut at han ville ha fisk. Etter en tur i butikken med ivrig mann og barn ble det litt forskjellig fisk. Etter hvert som Karen lærte mer viste seg at disse artene ikke gikk så bra sammen, så da ble det snart 2 kar. Hun kom i kontakt med OAK da hun var med på storauksjon for første gang i oktober 2016. Der ble hun medlem, og når timeplanen tillot det begynte hun å være med på medlemsmøter.

Karen MikkelsenKaren har i dag 3 akvarier; 19, 60 og 90 liter. 60 og 90 literen er selskapskar, og en kampfisk bor i 19 literen. Det er for tiden dominert av ancistrus yngel, men hun har også kardinal og rosentetra, metallpansermalle, vanlig og albino, og noen jegersnegler. Mannen hennes er mest interessert i spennende ting han kan gjøre med akvarie, noe som har resultert i planer om en tunnel mellom 60 og 90 literen. Det kan bli morsomt å følge med på hvordan det går.

Karen MikkelsenKaren er opptatt av selskapsakvarier og synes dette er interessant. Favorittfisken er corydoras, disse finner hun svært morsomme og interessante. Hun er ikke så veldig opptatt av oppdrett. Etter platy og ancistrus som ynglet i vei synes hun oppdrett ble for mye mas og jobb. Hun har heller ingen favorittplante, men er alltid på jakt etter noe fiskene hennes ikke spiser opp med en gang. Hun drømmer om å ha et fint beplantet selskapsakvarie, men fiskene spiser i vei hver gang hun kjøper nye planter.

Vannbytte gjøres en gang i uken, oftere på 19 literen. De fleste preparatene hun bruker er Happy Life produkter. Fiskene fores med ulike typer flak fôr samt pellets og spirulina til bunnfiskene. Det vanligste fôrmerket hennes er Tropical.

Oversikt